Kaburga Dolması





Malzemeler

1 adet 6-8 kalemlik kuzu kaburga. (Dolgun etli, sırt yağı üzerinde)
1 adet iri soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu + 3 su bardağı et suyu
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 tepeleme çay kaşığı yenibahar
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
Tuz
1 kahve fincanı kabuksuz badem
3 yemek kaşığı tereyağı + 3 yemek kaşığı tereyağı

 Et marinesi:
1 arpacık soğan
1 çay kaşığı kimyon
2 tutam tuz – karabiber
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı








Hazırlanışı

Etin marinesi için,soğan,yoğurt,bir tutam tuz,karabiber,kimyon,zeytinyağ rondodan geçirilir.Etin üzerine güzelce sürülür.Cep kısmına sürülmez.Buzdolabına koyulur ve dinlenmeye bırakılır.Bu arada kabukları soyulmuş bademler tavada tereyağ ile birlikte kavrulur.Üzerine ince doğranmış kuru soğan ilave edilir.Kavurma işlemine devam edilir.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine baharatları ilave edilir.(yenibahar,tarçın,karabiber)Bir iki dakika daha kavrulur.Üzerine 2 su bardağı pirinç ilave edilir.Pirinç kavrulduktan sonra üzerine 3 su bardağı et suyu koyulur.Tuz atılır.10-12 dakika pişirilir.Daha sonra iç pilavın bir kısmı ayrılır.(Kaburgayı doldurmak için).Daha sonra tencerede kalan pilav pişmeye bırakılır.Marine olan kaburganın iç kısmı güzelce doldurulur.Çok fazla tepeleme doldurmayın patlayabilir.Doldurduktan sonra yorgan iğnesiyle fırın ipiyle dikilir.
3 kaşık tereyağ tencereye alınır.Eridikten sonra önce kaburganın doldurulan kısmı kızarana kadar tereyağda bekletilir..Daha sonra diğer tarafı çevrilir.Tereyağ ile kızarması sağlanır.Tekrar diğer tarafı çevrilir.3 su bardağı et suyu üzerine dökülür.Kaynadıktan sonra 3 - 3.30 saat pişilir.Etler liğme liğme oluncaya dek pişirilir.Servis yapmadan önce,önceden pişirilen pilav servis tabağına alınır.Üzerine pişen kaburga alınır.Üzerindeki iplerde servise alınmadan önce kesilir.


NOT:Etin 1.30 saat bir tarafı 1.30 saat diğer tarafı pişirilir.





Kaynak:Arda'nın mutfağı




You Might Also Like

12 yorum

  1. Yaa süper,kayınvalidemin davet yemeği...ellerine sağlık,çok güzel olmuş.Kayınvalidem her yemek davetinde kaburga yaptırırdi,muhteşem olurdu..Şimdi o lezzet geldi aklıma..nefis nefis ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  2. Muhtesem gorunuyor. Emeginize ve elinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim nursenciğim gerçekte çok güzel olmuştu :) sevgiler . . .

    YanıtlaSil
  4. bu yemeği görünce dayanamadım bende geldim,nefis.

    YanıtlaSil
  5. I used to be аble to find good infο fгom your
    сontent.

    My ωebsite: http://www.zulutradeonline.com/
    My web site - foreign currency investment strategies professional 交換

    YanıtlaSil
  6. It's amazing to pay a visit this website and reading the views of all colleagues concerning this piece of writing, while I am also zealous of getting experience.

    Review my web page dxx
    Stop by my page - oad

    YanıtlaSil
  7. I am sure this ρіece оf ωriting has touched all the
    internet vieweгѕ, its reallу really fastidiouѕ
    paragraph on building up new ωeb site.


    Also vіsit mу homеpаge: pikavippi
    Also visit my web site pikavippi

    YanıtlaSil
  8. I alwayѕ emaileԁ this webpage ρost page
    to all my fгіenԁѕ, sіnсе if like to
    reaԁ it afterwaгԁ mу cοntacts ωіll tοo.


    Alѕo visіt mу site :: marketing on business
    my site :: marketing for small business

    YanıtlaSil
  9. Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla

    YanıtlaSil
  10. Este posibil să se includă descrieri și cuvinte cheie
    în meta tag-uri , ( vă amintiți cuvintele cheie nu? ) .

    Also visit my page :: optimizare seo ce inseamna; ,

    YanıtlaSil