Domates Sos Yatağında Tavuk





Malzemeler
Sinitsel şeklinde kesilmiş tavuk göğsü
Kaşar peynir
Kırmızı biber
Yeşil biber
Tereyağ
Tuz
Karabiber
Kotanyı sarımsaklı çeşni

Yatağı için
2diş sarımsak
2 tane rendelenmiş domates
2 tane kırmızı ve sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası


Hazırlanışı
Öncelikle sinitsel şeklinde alınan tavuklar tuz karabiber pulbiberle onlu arkalı marine edilir.Tavuğun büyüklüğüne göre içine bir dilim veya iki dilim kaşar peynir,julyen doğranmış kırmızı ve yeşil biber sarılır.Fırın tepsisine koyulur.Üzerine kücük parça tereyağ biraz da zeytinyağ gezdirlir.Bir de ben kotanyının italyan cesnisinden serptim üzerlerine.Fırına verilen tavuklar altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Yatağı için

Küp doğranmış kırmızı ve yeşil biber 2 diş sarımsak(doğranmış)tereyağında sotelenir.Üzerine bir tatlı kaşığı domates ve biber salçası biraz da üzerine domates sos ılave edilir.2 taşım kaynatılır.Tabağın altıa iki yemek kaşığı koyulur.Üzerine pişen tavuklar verev bir biçimde kesilir.Servise alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr


You Might Also Like

7 yorum

  1. Ellerine sağlık,nefis olmuş..Çok hafif ve lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. elınıze sağlık cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  3. çOK BEĞENDİM. çOKK ..Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor eline sağlık,yiyenlere afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. Emel'cim ellerine sağlık çok leziz olduğu kesin tabağı aldım kaçıyorum:)))Öptüm...

    YanıtlaSil
  6. hoş ve lezzetli görünüyor Emel hanım bende sizi bloguma beklerim. http://basitkolayyemekler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil