Frambuazlı Yaş Pasta



Malzemeler :

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 portakalın kabuk rendesi
KREMASI
1 paket hindistan cevizli puding
1 poşet krem şanti
1kutu krema
süt 
(hepsi çırpılır, süt için ölçü veremiyorum yavaş yavaş ilave ederek kıvamını ona göre ayarlanır, akışkan olacak)

Hazırlanısı :
Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilir, karıştırılır. 22 cm kelepçeli kalıba dökülür. Altına yağlı kağıt serilir, kek kalıba dökülür. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırına koyulur. Yaklaşık 30 dak pişirilir. Kürdan testi yapılır. Kek fırından alındıktan sonra üzerine nemli bir bez örtülür ve soğuyana kadar dinlendirilir. Sonra 3 eşit parçaya bölünür, arasına krema sürülür, üzerine muz, furambuaz ve böğürtlen koyulur. İşlem tekrarlanır. Servise alınırken üzeri dilediğiniz gibi meyvelerle süslenir. (Ben aralara pişmaniye de serpiştirmiştim)  Not : Eger pişmaniye koyacak olursanız, son dakika da koymanız gerekiyor. Kremadan dolayı ıslanıp erimesin diye. Tadıyla tuzuyla Sihirli Parmaklar

Yorumlar

  1. Emel'cim ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim deryacığım sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Hımmm nefis olmuş ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. gönülcüğüm gerçekten nefis bir pastaa teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. oyy oyy nefis. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Emelcimm,nefis bir pasta olmuş...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık emel hanımcım.ayrıca güzel yorumunuz için de teşekkürler.sizi izlemeye alıyorum.ben de beklerim.tüm güzel paylaşımlarınız için elinize emeğinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş, tadına bakan herkese afiyetler olsun :))))
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder