Ispanaklı Köfte


Malzemeler
  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta 
  • 1 adet soğan
  • galeta unu
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • tuz
  • karabiber
İçi için
  • ıspanak
  • 2 adet sarımsak 
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Sos için
  • 1büyük kase domates sos
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı sirke
Garnitür için
  • 4 - 5 adet patates





 

Hazırlanışı
  • Karıştırma kabına rendelenmiş soğan, kıyma, tuz, karabiber, galeta unu, yumurta ve kabartma tozunu koyup güzelce yoğuruyoruz. 
  • Portakal büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. 
  • Buzdolabı poşeti ortada kesilerek tezgahın üzerine serilir ve hazırladığımız portakal büyüklüğündeki köfteyi (elimizi biraz suyla ıslatarak nemlendirelim ki poşete yapışmasın ) buzdolabı poşetinin üzerine koyup poşetin diğer yarısını köftenin üzerine kapatıyoruz. 
  • İsterseniz elinizle isterseniz merdane yardımıyla köfteyi inceltin.
  • Daha sonra hazırlanan ıspanaklı harçtan içine koyup poşet yardımıyla köfteyi sarıyoruz ve fırın tepsisine alıyoruz. 
  • Köfteler bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz. 



  


Ispanaklı İçin Hazırlanışı
  • Ispanaklar güzelce yıkanır. 
  • Tencereye su koyulur ve kaynatılır. 
  • Diğer tarafta da bir kasenin içine soğuk su koyulur. 
  • Kaynayan suya ıspanaklar atılır, bir iki dakika tutulur  ve hemen soğuk suyun içine atılır. 
  • Güzelce süzdürülür. 
  • Bu arada tavaya tereyağımızı alıyoruz ve küp doğranmış soğanları ve sarımsakları atıp soteliyoruz. 
  • Üzerine ıspanakları ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. 
  • Küp küp doğranmış kırmızı biberi de ekleyip söyle bir karıştırıp tuzunu ve karabiberini ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.


Domates Sosun Hazırlanışı
  • Tavaya tereyağ alınır, eridikten sonra üzerine kırmızı küp doğranmış biberler atılır ve sotelenir. Domates sosa biber salçası ve domates salçasıda ilave edilip kaynamaya birakılır. Tuz ve karabiber ilave edilir. Domates suyunu çekene kadar kaynatılır. Ocaktan almadan önce 1çay kaşığı sirke ilave edilip iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.




 

Patatesin Hazırlanışı
  • Patatesler soyulu halka doğranır, üzerine tuz, karabiber, birazda yağ gezdirilerek fırına verilir.
  • Patatesler kızarana kadar fırınlanır.
Hazırladığımız köfler fırın tepsisine alındıktan sonra üzerine sıvı yağ gezdirilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirlir. Kızaran patatesler servis tabağının kenarına dizilir ve ortasına hazırlanan sos dökülür. Üzerine de köfteler koyulur ve servise alınır.
Ben bu tarifi Oktay ustada görmüştüm, kendimden de bişeyler katarak hazırladım. Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr


You Might Also Like

16 yorum

  1. of bu ne güzellik ya bayildim görünüse , aklimda bu illaki denicem :)

    YanıtlaSil
  2. mutlaka denemelisin harika oluyorrr paSaSofraM sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Emel'cim nefis bir görüntü ellerine sağlık.Hayırlı cumalar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Of OF bu nasıl bir güzelliktir..bayıldımm,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Harika bir tarif hemen yapılcaklar liseteme ekliyorum
    Ispanağı çok severim köfteyle çok güzel olmuş
    Sunumu da çok şık
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Bu da nedir böyle muhteşem görünüyor ,tarif defterine kaydedilmiştir.

    YanıtlaSil
  7. Bu ne güzel bir tarif böyle, bayıldım.
    Ellerinize sağlık, tek kelime ile nefis görünüyor.
    Fırsatını bulursam mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. Sagol nurşencimm teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  9. pumpulinin mutfagı çok tesekkur ederim mutlaka denemelisinnn :)

    YanıtlaSil
  10. görüntü muhteşem , eller de gerçekten sihirli :) afiyetler olsun sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık arkadaşım eminim çok lezzetlidir. Öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  12. CANIM HARİKA GÖZÜKÜYOR
    ELLERİNE SAĞLIK
    EN KISA ZAMANDA DENEMEM LAZIM
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  13. harika ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil