Malzemeler
2 adet yumurta
1,5 küçük çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet elma
1 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket petibör bisküvi
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Mini fırın tepsisine petibör bisküvileri diziyoruz .
Üzerine 2 adet elmayı soyup ince doğrayıp diziyoruz sırayla ceviz ve tarçını da üzerine serpiyoruz .
Daha sonra yumurtayla şekeri çırpıp unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz ve tekrar çırpıp elmaların üzerini kapatacak şekilde döküyoruz .
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz .
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çay bardağı ile kesip üzerine pudra şekeri serpiyoruz .
NOT :Çay bardağı ile kestikten sonra çıkarırken bıçak yardımıyla çıkarıyoruz .
Kaynak: Sağlıklı Mutfak.
Üzerine 2 adet elmayı soyup ince doğrayıp diziyoruz sırayla ceviz ve tarçını da üzerine serpiyoruz .
Daha sonra yumurtayla şekeri çırpıp unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz ve tekrar çırpıp elmaların üzerini kapatacak şekilde döküyoruz .
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz .
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çay bardağı ile kesip üzerine pudra şekeri serpiyoruz .
NOT :Çay bardağı ile kestikten sonra çıkarırken bıçak yardımıyla çıkarıyoruz .
Kaynak: Sağlıklı Mutfak.
Çok orijinal bir elmalı kurabiye olmuş..denemek lazım..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAy ay ay bende bu kurabiyeyi yapmaya niyetlenmiştim. Şimdi görünce dahada cesaretlendim. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilMutlaka denemelisin nurşencim :))
YanıtlaSilNursevincim yorumun için teşekkür ederim :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok pratikmiş
YanıtlaSil