Somon




Malzemeler
150 gram Somon filetosu ( derisi ve kılçıkları temizlenmiş)
5 gram tuz
4 gram şeker

Somon filetolarını uzunlamasına eşit şekilde kesin, her tarafına tuz ve şeker serpin. 10 dakika bekletin, soğuk suyla durulayın ve mutfak havlusuyla kurulayın.

Fırınınızı en düşük sıcaklığa (yaklaşık 100 derecede) ayarlayın. Somon filetolarınızı fırına yerleştirin ve yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra somonlarınızın içi kurumadan fırından çıkarın.
Somon filetolarınızın içindeki suyu kaybetmeden servis etmeniz çok önemlidir.
Üzerine maydonoz ve dereotu serpin.





  NORVEÇ'ten Ülkemize gelen ünlü şef Jostein Medhus ve EKS Mutfak akademisi BURSA şubesinde
''Bloggerlara Özel'' olarak düzenlediği deniz ürünleri pişirme teknikleri ve tadım workshop etkinliğinde uyguladığımız tariflerden biri...

Yorumlar

  1. Spmonu çok severim. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Çok tanıdık geldi. Ve çok da lezzetli, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder