Soslu Tavuk


Malzemeler:
Kemikleri alınmış piliç but ızgara
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Çay kaşığının ucuyla tarçın
Tuz
Sıvıyağ
Üzeri için:
Maydonoz



Hazırlanışı :
 Bir kabın içerisine baharatlar, ezilmiş sarımsak ve sıvıyağ konulur, karıştırılır. Tavuklar sosa bulanır ve bir iki  saat buzdolabında bekletilir. Tencereye alınan tavuklar önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirilir. Tavuk sulanmaya başlayınca kapağı açılır ve tavuğun altı üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alınan tavukların üzerine maydonoz serpilir. Afiyet olsun. Tadıyla tuzuyla Sihirli Parmaklar


You Might Also Like

1 yorum