Patates Çanakları ve Yaban Mersinli Salata


Patates Çanakları


Malzemeler:
  • 2 adet patates
  • 150 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet sivri biber
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4-5 tane kişniş tohumu
  • Bir tutam yenibahar
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Domates Sosu İçin:
  • 2-3 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 1/2 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:
  • Patatesler soyulur, güzelce yıkanır. 
  • Patateslerin tepside dik bir şekilde durabilmesi için patatesler iki taraftan düz olarak kesilir. 
  • Patatesler ortadan ikiye bölünür ve içleri oyulur. 
  • Kızgın yağda kızartılır.
  •  Kızaran patateslerin havlu peçetenin üzerinde fazla yağları alınır.
  • İnce kıyılmış soğan ve sarımsak sıvıyağda sotelenir. 
  • Ardından kuşbaşı etler ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. 
  • Etlerin rengi döndükten sonra domates rendesi ve ince kıyılmış sivri biberler eklenir.
  •  Baharatlar ilave edilir. 
  • Domatesler suyunu çekene dek pişirilir.
  •  Et piştikten sonra patateslerin içine doldurulur.
  •  Üzerine bir dilim domates ve bir parça biber koyulur.
  •  Hazırlanan domates sosu fırın tepsisine dökülür. 
  • Üzerine de hazırlanan patatesler koyulur ve fırına verilir.
  •  Domates ve biberlerin üzeri kızarana kadar fırınlanır.

Domates Sosunun Hazırlanışı:
  • Sıvıyağda doğranmış soğanlar kavrulur ve dövülmüş sarımsaklar ilave edilir.
  •  Rendelenmiş domates ve tuz ilave edilir ve suyunu çekene kadar kaynatılır.
  •  Ocaktan almaya yakın sirke ilave edilir ve iki taşım daha kaynatılır. 
  • Ocaktan alınır.




Yaban Mersinli Salata


Malzemeler:
  • 1/2 iceberg
  • 1/4 demet roka
  • 6-7 dal taze nane
  • 1/2 çay bardağı yaban mersini
  • Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet fesleğen


Hazırlanışı:
  • Salatalık malzemeler güzelce yıkanır ve sirkeli, tuzlu suda 10 - 15 dakika bekletilir.
  •  Yeniden yıkanan salatalık malzemeler kurutulur. 
  • İri iri doğranır. 
  • Sos malzemelerinin hepsi rondoya alınır ve çekilir.
  •  Salata kasesine alınan salatalık malzemelerin üzerine yaban mersini ilave edilir ve sos dökülür.





                   Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor. 1. hafta yemeği

You Might Also Like

11 yorum

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. NEfis görünüyorlar. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    Hayrılı Ramazanlar…

    YanıtlaSil
  2. Canım sayfan harika olmuş yemek vesalatada harika ellerine sağlık.Bereketli iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. BU patatesler bir harika , ellerinize sağlık :)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. patates çanaklarından yıllar önce yapmıştım ama hiç sevmemiştim. bu tarif biraz daha farklı denemem lazım:) eline sağlık emel'cim...

    YanıtlaSil
  5. Selda Hanım çok teşekkür ederim,ziyarete geldim..Güzel yorumunuz için sağolun :))

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim deryacım :)) Sizede hayırlı ramazanlar,bereketli iftarlarrr

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler Çiğdem Hanım :)) sevgilerrr

    YanıtlaSil
  8. nagihancığım mutlaka dene biraz uğraşlı gibi ama lezzeti harika oluyor.Zahmetine değiyor yani... :)) sevgilerr..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba! Blogunuza yeni katıldım,ne kadar güzel yemek tarifleri bunlar.. Ellerinize sağlık :) Hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil