Kuzu İncik
Malzemeler
Hazırlanışı
Sac Arası
Malzemeler
- 4 adet kuzu incik
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet sivri biber
- 1 baş kuru soğan
- 1 - 2 adet defne yaprağı
- 1 tutam dövülmüş kişniş
- 4 - 5 adet tane karabiber
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Düdüklü tencereye tereyağ alınır, eridikten sonra kuzu incikler ve 1 baş soğan tüm olarak ilave edilir .
- İncikler soğanla sotelenir bu arada 1-2 diş sarımsak doğranıp tencereye ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılır.
- Kırmızı biberler ve sivri biberler jülyen doğranır.
- Sotelenen inciklerin üzerine defne yaprakları, dövülmüş kişniş, tane karabiberler ve tuz ilave edilir.
- Baharatlar kokusunu bıraktıktan sonra biberler de ilave edilip sotelemeye devam edilir.
- Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
- Ben 1,5 su bardağı kadar su ilave ettim.
- Düdüklü tencerenin düdüğünü indirdikten sonra 20 dakika pişirilir.
- Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr
Sac Arası
Malzemeler
- 9 adet baklavalık yufka
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 1 paket kaymak
Şerbeti için
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak fazla su
Üzeri için
- Şam fıstığı,
Hazırlanışı
- Tereyağ eritilir.
- Baklavalık yufkalar tezgaha alınır.
- 1 adet baklavalık yufkanın üzerine tereyağ gezdirilir
- Yufkanın bir ucuna kaymak koyulur.
- Yufka sarılır.
- Gül böreği şekli verilir.
- Tepsiye alınır.
- İşlem yufkalar bitinceye kadar devam ettirilir.
- Tepsiye alınan sac aralarının üzerine tereyağ sürülür.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- Şerbeti dökülür.(Şerbet soğuya yakın, sac arası sıcak olacak.)
- Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
- Şeker ve su bir tencereye alınır.
- Üzerine 1-2 damla limon suyu damlatılır.
- Kaynamaya bırakılır.
- Kıvamı gelince ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Goldmaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor 4. Hafta Menüsü
Sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum.
YanıtlaSilSevgiler
Cok tesekkur ederim sizede mutlu saglikli huzurlu bayramlar... Sevgiler :)
Silemel hanım sayfanızı gezdim çok begendim hayırlı bayramlar dilerm
YanıtlaSilCooook tesekkurler :))) sizede hayirli saglikli bayramlar!!! :)))
Silemel hanım sayfanızı gezdim çok begendim hayırlı bayramlar
YanıtlaSilZiyafet sofralari icin mukemmel bir tarif, tatli deseniz goruntusuyle insanin agzini sulandiriyor, ekrandan alip yemek istiyorum adeta, ellerinize saglik, iyi bayramlar sule
YanıtlaSilSule hanim cok tesekkur ederim soyledikleriniz beni onure etti :) hayirli bayramlar sevgiler :)
SilSuper sunum super goruntu harikasiniz gercekten ellerinize saglik... Blogunuzu gezdim cok begendim ellerinize emeginize saglik... Her gun sitenize bakiyorum neler eklemissiniz diye bravo hakikaten google hesabim olmadigi icin takip edemiyorum. Yarismada bol sans umarim 1. Olursunuz :)) sevgiyle kalin Basak saroglu :)
YanıtlaSilBasak hanim sozlerinize yureginize saglik boyle yorumlar alinca cok mutlu oluyorum. Goruslerinizi bildirdiginiz icin tesekkur ederim. Hayirli bayramlar diliyorum sevgiyle kalin !!
SilBende bir konyali olarak tarifi gorunce cok sevindim tam olarak bi olcuye hic sahip degildim. Kostur kostur denedim bizimkiler bayildilar. Bundan sonra tariflerinizin takipcisiyimmm :))) ellerinize saglik iyi bayramlar sevgiler Yasemin :)))
Silannecim ellerine sağlık her şey harikaydıııııı
YanıtlaSilellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.
YanıtlaSilİnciğe bayılırım görüntü süper.Saç arasıda hemen inciktan sonra nefis olur gerçekten.Ellerinize sağlık çok leziz görünüyorlar
YanıtlaSilSevgiler