Annemin Meşhur Fesleğenli Pilavı (Ebem Aşı)



Malzemeler
  • 2 bardak pirinç veya bulgur
  • Bolca fesleğen
  • 1 tane büyükbaş soğan 
  • 1 adet patlıcan
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Su
  • Tuz
  • Pul biber



Hazırlanışı
  • Soğanlar küp küp doğranır
  • Biberler iri iri doğranır.
  • Tereyağında sotelenir.
  • Doğranmiş domatesler ilave edilir.
  • Suyunu çekene kadar domatesler pişirilir.
  • Domatesler piştikten sonra kabukları soyulmuş jülyen doğranmış patlıcanlar ilave edilir.
  • 2 dk beraber kavrulur.
  • Tuz ve pulbiber ilavesi yapılır.
  • 3-4 bardak su ilave edilip kaynamaya bırakılır.
  • Bu sırada pirinçler yıkanır.
  • Kaynadıktan sonra pirinçler ilave edilir.
  • Pirinçlerin pişmesine yakın fesleğenler ilave edilir.
  •   Fesleğenli Pilav koyu çorba kıvamı aldıktan sonra ocaktan indilir.
  • Servise alınır.
  • Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.

You Might Also Like

4 yorum

  1. Daha önce hiç görmediğim tarif şahane görünüyor...Ellerine emeklerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Benim de annemin patlıcanlı bulgur pilavına benziyor,ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık..acıktım da.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık..acıktım da.

    YanıtlaSil