Vişneli Pasta



Fotoğraflarımı karıştırıp neler yapmışım diye bakarken bu pastanın tarifini yayınlamayı atladığımı fark ettim. Denenmesi gereken muhteşem vişneli pasta!

Malzemeler:

  • Dilediğiniz bir pandispanya (24 cm'lik kek kalıbında pişirilmiş)
Kreması İçin:
  • 1 paket damla sakızlı cream ole 
  • 1 kutu krema
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağından biraz fazla soğuk süt
  • 14 g toz jelatin 
  • 1/3 bardak ılık su (jelatini eritmek için)
Arası için:
  • Vişne

Üzeri İçin:
  • Çikolata rendesi 
  • Vişne
  • Çikolata parçaları




Kremanın Hazırlanışı:
  • Jelatin, 1/3 bardak suyun içinde 5 dakika bekletilir.
  • Bekletilen jelatin ocağa alınır ve eritilir.
  • Çırpma kabının içerisine bir poşet cream ole, bir poşet krem şanti ve bir kutu krema alınır.
  • Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek çırpılır.
  • Kremanın koyuluğunu dilediğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz. Koyu gelirse biraz daha süt ilave edilebilir.
  • Ilınan jelatin kremanın içine ilave edilip çırpılır.

Hazırlanışı:
  • 24 cm'lik kek kalıbında pişirilen pandispanya soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünür.
  • 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbına kekin bir katı alınır.
  • Kekin üzerine ve kenarlarındaki boşluklar kapatılacak şekilde krema sürülür.
  • Kremanın üzerine vişneler ilave edilir.
  • Diğer kek üzerine kapatılır.
  • Tekrar krema ile kekin her tarafı kaplanır.
  • Buzdolabına alınır.
  • Servise alınmadan önce üzerine çikolata rendelenir. Arzuya göre çikolata yerine kakao da serpilebilir.
  • Bıçak yardımıyla kek kelepçeli kalıptan ayrılır. 
  • Kelepçesi açılır.
  • Servis tabağına alınır.
  • Üzeri vişne ve çikolata parçaları ile süslenir.





Yorumlar

Yorum Gönder