Mercimekli Ovmaç Çorbası



Malzemeler:

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 limon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı su
Üzeri için:
  • Nane
  • Pul biber
  • Tereyağ
Hazırlanışı:
  • Yeşil mercimekler haşlanır, süzülür.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Doğranan kuru soğan tencereye alınır ve tereyağında kavrulur.
  • Üzerine haşlanmış mercimek, tuz, kırmızı pul biber, zerdeçal, limon suyu ve su eklenir.
  • Kaynamaya bırakılır.
  • Bir kaseye un alınır.
  • Kaynayan çorbadan alınan bir miktar su kaseye eklenir ve hamur yoğurulur.
  • Hamur, nohut büyüklüğünde yuvarlanır ve çorbaya ilave edilir.
  • Çorba 20 dk daha pişirilir.
  • Servise alınır.
  • Üzerine nane ve pul biber yakılır.
Not: Pişen çorbanın üzeri için; bir tavada tereyağ eritilir. Çorba kepçesinin içine koyulan nane ve pul biberin üzerine kızdırılmış tereyağ dökülür. Çorbanın üzerine gezdirilir. ( Böylelikle nanenin ve pul biberin rengi korunmuş olur.)

You Might Also Like

2 yorum

  1. çok kolay bir çorbaymış..mutlaka deneyeceğim...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok kolay aynı zaman da besleyici ve çok lezzetli bir çorba sevgier :)

    YanıtlaSil