Malzemeler:
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 limon
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı su
- Nane
- Pul biber
- Tereyağ
Hazırlanışı:
- Yeşil mercimekler haşlanır, süzülür.
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- Doğranan kuru soğan tencereye alınır ve tereyağında kavrulur.
- Üzerine haşlanmış mercimek, tuz, kırmızı pul biber, zerdeçal, limon suyu ve su eklenir.
- Kaynamaya bırakılır.
- Bir kaseye un alınır.
- Kaynayan çorbadan alınan bir miktar su kaseye eklenir ve hamur yoğurulur.
- Hamur, nohut büyüklüğünde yuvarlanır ve çorbaya ilave edilir.
- Çorba 20 dk daha pişirilir.
- Servise alınır.
- Üzerine nane ve pul biber yakılır.
çok kolay bir çorbaymış..mutlaka deneyeceğim...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilgerçekten çok kolay aynı zaman da besleyici ve çok lezzetli bir çorba sevgier :)
YanıtlaSil