Mercimekli Ovmaç Çorbası



Malzemeler:

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 limon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı su
Üzeri için:
  • Nane
  • Pul biber
  • Tereyağ
Hazırlanışı:
  • Yeşil mercimekler haşlanır, süzülür.
  • Kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Doğranan kuru soğan tencereye alınır ve tereyağında kavrulur.
  • Üzerine haşlanmış mercimek, tuz, kırmızı pul biber, zerdeçal, limon suyu ve su eklenir.
  • Kaynamaya bırakılır.
  • Bir kaseye un alınır.
  • Kaynayan çorbadan alınan bir miktar su kaseye eklenir ve hamur yoğurulur.
  • Hamur, nohut büyüklüğünde yuvarlanır ve çorbaya ilave edilir.
  • Çorba 20 dk daha pişirilir.
  • Servise alınır.
  • Üzerine nane ve pul biber yakılır.
Not: Pişen çorbanın üzeri için; bir tavada tereyağ eritilir. Çorba kepçesinin içine koyulan nane ve pul biberin üzerine kızdırılmış tereyağ dökülür. Çorbanın üzerine gezdirilir. ( Böylelikle nanenin ve pul biberin rengi korunmuş olur.)

Yorumlar

  1. çok kolay bir çorbaymış..mutlaka deneyeceğim...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok kolay aynı zaman da besleyici ve çok lezzetli bir çorba sevgier :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder