Kuru Erik Yahnisi




Star Tv Soframız programında yaptığım yemeklerden biriydi Kuru Erik Yahnisi.
Çekimler çok keyifliydi.Star Tv ye, soframız ekibine, altıncıhis prodüksiyona,sevgili Zeynep Hanım'a çok teşekkür ederim.

Malzemeler

500 gram kuşbaşı kuzu eti
250 gram kuru erik
20 adet arpacık soğanı
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kaşığı tarçın
1 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz







Haızırlanışı

Kuru erikler ıslatılır.Kuşbaşı kuzu eti üzerini örtecek kadar su konarak tencerede haşlanır.Haşlanınca et sudan çıkarılır, süzülür.Haşlanan et ve arpacık soğanları 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur.Üzerine haşlama suyu tarçın ve toz şeker katılarak kaynatılır.Erik kuruları kalan yağda kızartılır.Et pişince erikler ilave edilir bir taşım daha pişirilir.Servis edilir.




Yorumlar

  1. merhaba
    elinize sağlıkkk
    masa harika görünüyor

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim muko sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık eriğin kattığı lezzeti merak etim doğrusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Erik ete müthiş bir lezzet veriyor osmanlı da et yemekleri genelde kuru meyve ile yapılıyormuş, çok güzel oldu çekime gelen arkadaşlar çok begendiler . Et yemeyenler bile yedi . Sevgiyle kalın . . .

    YanıtlaSil
  5. Emel hanım merhaba,cok güzel bir masa olmuş.ellerinize sağlık.sizi hem blogdan hem instagramdan cok severek takip ediyorum.bizimle boyle güzellikler paylastıgınız içinde cok tesekkur ederim.ben sizden bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.essenso standmikseri kullandığınızı gordum.memnun musunuz acaba?bende almak istiyorum ama once sizin samimiyetinize güvendiğim için fikrinizi almak istedim.bir yerde okudum makaron yaparken 2 yumurta akı az geldiği için mikserin uçları kaseye değmediği için boşa donup, çırpmıyormuş.siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı acaba.bazı mikserlerde mikserin ucunu ayarlamak için aparat bulunuyor essenso da var mı acaba?kusura bakmayın cok soru sordum =) oturduğum sehirde esse magazası olmadığı için internetten almayı düşünüyorum.sizinde stand mikseri kullandığınızı görünce sizesormak istedim.son bir sorum olucak=) mayalı hamur yoğururken stand mikserinde titreme oluyor mu?yardımcı olursanız cok sevinirim.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Zeynep hanım merhaba güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim . Ben essenso stand mikseri ben alalı çok uzun zaman olmadı bu arada da çok fazla evde kalamadım kızlarımın okul işlerinden dolayı o yüzden çok fazla kullanma fırsatım olmadı .2 yumurta akı ile hiç kullanmadım fakat 4 adet yumurta akını harika çırpıyor biraz sesi var ama diğer markaların da aynı şekil de sesli çalıştığını biliyorum ben aldığım zaman çok güzel bir indirim vardı onu değerlendirdim . Sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
  7. ilginizden dolayı teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem görünüyor bunu yapan parmaklar gerçekten sihirli gibi :)

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık.Bu tam eşime göre bir yemek.Bloğunuzu çok beğemdim.artık ben de izlemedeyim.Ev yapımı doğal ürünlere merakınız varsa bana da beklerim.sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder