Tadımlık Patates


Malzemeler:
  • 2-3 adet patates
  • 2 adet iri salatalık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber


Hazırlanışı:
  • Patatesler soyulur.
  • Küp doğranır.
  • Düdüklü tencereye alınır.
  • Üzerine tuz atılır, ocağa alınır.
  • Düdüklünün düdüğünü indirdikten 3 dakika sonra altı kapatılır.
  • Patatesler süzülür, ezilir.
  • Üzerine zeytinyağ, tuz, karabiber ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır.
  • Krema sıkma torbasına ezilen patates koyulur.
  • Bu sırada salatalıklar yıkandıktan sonra verev şekilde kesilir ve tabağa alınır.
  • Üzerine patatesler sıkılır.
  • Toz kırmızı biber ve maydanoz ile süslenir.




Yorumlar

Yorum Gönder