Pancake




Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz



Hazırlanışı:

  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Kalan bütün malzemeler çırpılan şeker ve yumurtanın üzerine ilave edilip çırpılır.
  • Krep tavasında veya herhangi bir teflon tavada orta ateşte ısıtılır (Tava yağlanmaz.).
  • Hepsini eşit büyüklükte yapabilmek için orta boy büyüklükte bir kepçe kullanın. Eğer kepçeniz büyük ise yarım kepçe alın.
  • Isıtılmış tavaya dökün ve hiç oynatmayın.
  • Üstü göz göz olana kadar çevirmeyin yoksa pancakeleriniz dağılır, istenilen sonuç elde edilmez.
  • Göz göz olduktan sonra alt üst edilir.
  • Altı da piştikten sonra servis tabağına alınır.
  • Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir.

Yorumlar

Yorum Gönder