Fincanda Kek





Malzemeler:

  • 1 yumurta, 
  • 1/2 su bardağı toz şeker, 
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ, 
  • 1 bardak un, 
  • 1/2 bardak yoğurt, 
  • 1 paket kabartma tozu, 
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi, 
  • 2 kaşık kakao 

                             

Hazırlanışı:

  • Yumurta ve şekeri çırpın, diğer malzemeleri ilave edin.
  • Portakal kabuğunu rendeleyip ekleyin. 
  • Yağlanmış fincanlara keki paylaştırın.
  • Yarıya kadar su doldurulmuş tencereye fincanları oturtun.
  • Üzerine bir bezle örtüp tencerenin kapağını kapatın.
  • Ocağın altını açın kaynadıktan sonra ocağı kısıp 20 dakika pişirin.
  • Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklar


Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor...
    Merak ettiğim bir şey var, bu fincanlar özel mi yoksa herhangi bir fincanı kullanabilir miyiz? (Isıya dayanıklılık açısından)
    Cemre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal bilgimiz kahve fincani hic bi sorun yaratmaz istediginiz fincani kullanabilirsiniz sevgiler :)

      Sil
  2. Tadını bilmiyorum ama görüntüsü ile beni benden aldı. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim, tadıda nefisti :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder