Kinoa


Malzemeler

2 su bardağı kinoa
3-4 tane taze soğan
1 bağ roka
1/2 demet maydanoz
1 kase iri kırıklanmış ceviz
1 büyük limonun suyu
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber



Hazırlanışı
  • Kionalar güzelce yıkanır ve haşlanır.
  • Yumuşayınca ocaktan alınır.Ardından süzülür.
  • Soğumaya bırakılır.
  • (Aşşağı yukarı 15 dakika da haşlanıyor.)
  • Tüm yeşillikler yıkandıktan sonra ince ince kıyılır.
  • Soğuyan kionanın üzerine yeşillikler ilave edilir.
  • Cevizler de kionaların üzerine eklenir.
  • Tuz karabiber de eklendikten sonra güzelce karıştırılır.
  • Limonu ve zeytinyağı ilave edilip servise alınır.
Kionayı macro center veya migroslarda bulabilirsiniz.

Kiona Hakkında Bilmek İstedikleriniz;




Peru'da 3800 metre irtifada kionalar

Tahıllara benzer yönleri olsa da buğdaygillerden değildir, ıspanak ve pancar gibi bitkilere daha yakındır.

Tahıllara kıyasla kinoanın besin değeri oldukça iyidir. Lizin gibi temel amino asitler ve bol miktarda kalsiyum, demir ve fosfor içerir.100 gram kinoa 372 kalori, 5,8 gram yağ, 69 gram karbonhidrat, 6 gram lif içerir.

Hasattan sonra tohumların saponin içerdiği için tadı acı olan kabuklarından ayrılması gerekir. Kinoa genellikle pirinç ile aynı şekilde pişirilir ve çok çeşitli yemeklerde kullanılır. Kinoa yaprakları, ıspanak gibi bir yapraklı sebze olarak da tüketilebilir.

 Kaynak: Kiona hakkında bilmek istedikleriniz, wikipedia




You Might Also Like

8 yorum

  1. ellerinize sağlık, ben kinoa bulamayınca kısırlık bulgurla yapmıştım, migrosa bakayım en yakın zamanda:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oylede cok guzel olmustur. Seninde ellerine saglikk caniim :)

      Sil
  2. Şahane ilk fırsatta deniycam

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık. doğrusu merak ettiğim bir tat. denemek gerek. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. İlk kez Uzay'da yemiştim, tam benlik bir tatmış bu. Ellerine sağlık!!

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim.Ellerine sağlık canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Resmi ilk görüşte bulgur izlenimi veriyor.İlk defa duydum.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil