Kolay Ispanaklı Kiş




Sevgili arkadaşım Semra Bayrak' a ait bu tarif. Çok beğenerek yedik. Tarif için çoook teşekkürler..

Malzemeler
250 gr.kadar ıspanak(iri kıyılmış)
1 adet kuru soğan ( ince kıyılmış)
Zeytinyağ (kavurmak için)
Tuz ve karabiber
1 büyük kase peynir ve kaşar loru(evde kalan ne peynir varsa)
Yarım paket krema
1 yumurta 
1 adet küp doğranmış kırmızı biber
1 adet küp doğranmış sivri biber
Süslemek için 5-6 minik domates
Tabanı içi :8-10 kare milföy hamuru



Hazırlanışı
Milföyler iyice yumuşadıktan sonra un ilave edilerek güzelce yoğurulur.(Hamur kulak memesi kıvamında olacak.) Yoğurulan hamur tart kalıbına göre açılır. Tart kalıbı yağlanır. Kenarları dışarıda bırakılır.Tartın ortası çatalla delinir. Buzdolabında beklemeye alınır.Bu sırada iç harç hazırlanır. İçin hazırlanışı; ıspanaklar güzelce yıkanır.Üzerlerine sıcak su dökülür.1-2 saniye sonra soğuk suya atılır. Soğuk sudan alınır ve suyu sıkılır. Bir adet kuru soğan,küp doğranmış kırmızı ve yeşil biber sıvıyağda kavrulur. Suyu sıkılmış ve doğranmış ıspanak kavrulmuş soğanların üzerine ilave edilir.Kavurma işlemine devam edilir.Üzerine tuz ve karabiber atılıp altı kapatılır.Ispanak soğumaya yakın üzerine yarım paket krema yumurta ve peynirler ilave edilir karıştırılır.Hamurun üzerine hazırlanan iç dökülür.Kenarları kıvrılır. Üzerine cherry domatesler ikiye bölünüp sıralanır.180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar fırınlanır.

Orjinal tarif için tıklayın

You Might Also Like

4 yorum

  1. Emelcim nefis olmuş,bayıldım.Peki milföy hamuru kalıba yapışmadımı*Altına yağlı kağıtmı koydunuz..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Altına yağlı kağıt koymadım kalıbı yağladım tart kalıbı olduğu için tabanı çıkıyor zaten sorun yaratmadı yani :) Teşekkür ederim Nurşencim :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir tarif ellerine sağlık bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Tesekkür ederim gerçekten çok güzel aynı zamanda da pratik :) sevgiyle kalın . . .

    YanıtlaSil