Ispanaklı Pofidik Pasta



Malzemeler

3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Kreması için
1 poşet krem şanti
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
2 yemek kaşığı dolu dolu muzlu puding(toz halinde)
1/2 su bardağı damla çikolata
1-2 adet küp doğranmış muz




Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya, sıvıyağ ve ıspanak püresi ilave edilir ve çırpılır.  Yuvarlak borcama veya 500 gramlık baklava tepsisine yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış 150-160 derecede 20-25 dakikada pişirilir. Tabii her fırın farklı pişirdiği için mutlaka kontrolle ilerleyin. Keki düşük derecede pişirmemizin sebebi kekin rengini korumak. Kek fırından çıkana kadar krema hazırlanır.

1 poşet krem şanti ile süt çırpılır. Her zaman söylediğim gibi sütü yavaş yavaş ekleyip çırparsak daha olumlu bir sonuç elde ederiz. Üzerine toz halinde muzlu puding ilave edilir. Tekrar çırpılır. Çırpma işlemi sonlandırılır. Üzerine damla çikolata ve küp doğranmış muzlar ilave edilir, karıştırılır. Kek pişene kadar buzdolabında beklemeye alınır. 

Keki fırından aldıktan sonra üzerine mutfak bezi serilir. Soğuduktan sonra dilediğiniz herhangi bir kalıpla kesebilirsiniz. Ben küçük su bardağı ile kestim. Kesilen keklerin yanlarında kalan artık parçalar rondoya atılır ve çekilir. Kesilen keklerin üzerine 1 yemek kaşığı dolu dolu krema koyulur. Üzerine kek kırıntıları serpiştilir. Kekler bitene kadar bu şekilde devam edilir. Buzdolabında en az 2 saat dinlendikten sonra servise sunulur. 


Ispanak püresi nasıl yapılır?

Malzemeler
250 gr ıspanak
1 su bardağı su

Hazırlanışı
Ispanaklar güzelce yıkanır. 1 tencereye alınır. Üzerine suyu ilave edilir. İyice pişirilir. Soğuduktan sonra kevgirle ıspanaklar bir kaba aktarılır. Blendrdan geçirilir. Eğer çok koyu olduysa haşladığımız sudan biraz ilave edebilir. Ispanaklı püremiz hazır. :)

Afiyet olsun...






You Might Also Like

15 yorum

  1. Çok şirin bir görüntüsü var. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Oyyy, oooy , Nefis görünüyor diyeceğim ama az kalacak. Süperrr... Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim mutlaka denemelisiniz.. Simdiden afiyet olsun :)

      Sil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..her zamankı gıbı .nefıs olmuş...ıkramlıkların servısıde bu seılde olay olur...sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pinar hanim porsiyonluk tatlilar benim icin cok daha on planda servisi cok şık ve rahat oluyor. Yorumunuz icin tesekkurler :) Sevgiler..

      Sil
  4. canım harıka gorunuyor ellerine sağlık:))))))))
    benım blogda bır sıteyı tanıtıyorum bakıp yorumlarsan sevınırım...sevgıler:))))))))))
    zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler yorumun icin canim. Ancak ziyaret edebilme firsati buldum... Sevgiler..

      Sil
  5. Görüntüsü muhteşem izninizle tarifi alıyorum ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin. Tabiikide alabilirsiniz.. Sevgiler...

      Sil
  6. bizzat yedim görünümü kadar lezzeti de harikaydı ellerine sağlık arkadaşımm))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun arkadasim :) yine beklerim...

      Sil
  7. Canım çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. görüntü harika ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim:)) http://benimpastaevim.blogspot.com.tr/ banadabeklerim

    YanıtlaSil