Barbunya




Pratik Barbunyayı çok seveceksiniz! :)
Eğer işiniz varsa, çabucacık barbunya pişirmek istiyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz. Barbunyanın pratik pişirme şekli.

Malzemeler

1 kg ayıklanmış barbunya
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 adet domates
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker

Üzeri için

Zeytinyağı
Maydanoz

Hazırlanışı

Barbunyalar güzelce yıkanır, düdüklü tencereye alınır.
Üzerine yemeklik doğranmış soğan, küp doğranmış kırmızı ve sivri biberler, rendelenmiş domates, ayıklanmış, doğranmış sarımsaklar, tuz, şeker ve salça ilave edilir; kaşıkla iyice karıştırılır.
Üzerine, barbunyaların üzerini geçecek kadar su ilave edilir. 
Düdüklünün kapağı kapatılır ve ocağa alınır.
Düdüğünü indirdikten sonra 10-15 dakika pişirilir ve ocaktan alınır.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Maydanoz ile süslenir.
Not: Ben bu yemeği yaparken içine yağ koymuyorum. Piştikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirince daha lezzetli oluyor. Sağlık açısından da daha iyi..Bir de böyle deneyin derim.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Ellerinize sağlık Emel hanımcım.Çok severim ben de.

    YanıtlaSil
  2. hımmm,denicem emel,eline sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil