Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış buğday
2 adet havuç
2 adet kabak
1/2 demet doğranmış maydonoz
1 küçük kase iri kıyılmış ceviz
2 diş sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Hazırlanışı
Kabak ve havuç rendelenir.
1 yemek kaşığı sıvıyağ ile sotelenir.
İyice haşlanmış ve suyu süzülmüş olan buğday, kabaklı harçla karıştırılır.(Kabaklı harç soğuk olmalı.)
Yoğurt ve mayonez karıştırılır.
2 diş sarımsak dövülür.
Tuz ilave edilir. Karıştırılır.
Buğdaylı karışımın üzerine yoğurtlu karışım ilave edilir.
İyice karıştırılır.
Servis tabağına alınır.
Üzerine doğranmış maydanoz ve taze soğan serpiştirilir.
İri kıyılmış ceviz de serpiştirilir.
Servise alınır.
Kaynak: Mutlu Muna
Emelcim masan süper,salatan dahada güzel .ellerine sağlık arkadaşım..peçetelere bayıldım..
YanıtlaSilNurşencim çok sağol canım :)
YanıtlaSilSofrana hayran kaldım canım, salatayı da deneyeceğim
YanıtlaSil