Fesleğenli Patlıcan Yemeği



Malzemeler

1 kg patlıcan
1 kaşık sıvıyağ
2 adet kuru soğan 
3 adet küp doğranmış yeşil biber
1 adet küp doğranmış kırmızı biber
4 tane rondodan geçirilmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 diş sarımsak
Fesleğen
Tuz






Hazırlanışı

Patlıcanlar pijama şeklinde soyulur. Kesilir. 
Tuzlu suya batırılır.(Kararmaması için.)
1 kaşık sıvıyağ tencereye dökülür.
Bu sırada soğanlar soyulur, yıkanır.
Tencereye rondodan geçirilen soğanlar ilave edilir.
Kavrulur.
Sarımsaklar soyulur. İlave edilir.
Doğranmış biberler de tencereye atılır.
Karıştırılır.
Biberler sindikten sonra, tencereye rondodan geçmiş domatesler ilave edilir.
Domatesin üzerine salçalar ilave edilir.
2 taşım pişirilir.
Üzerine doğranmış patlıcanlar ilave edilir.
Tencerenin ağzı kapatılır.
Patlıcanlar pişirilir.Üzerine 1 avuç dolusu taze fesleğen ilave edilir.
2 taşım kaynatılır altı kapatılır.(Domatesler sulu olduğundan, ben yemeğime su ilave etmedim.Domatesiniz az olursa su ilave edebilirsiniz.)

Not: Patlıcanlar kararmasın diye hazırladığımız tuzlu suyu yemek pişene kadar dökmeyelim.

Yorumlar

  1. Ay nefis görünüyor.
    elinize sağlık.
    Patlıcan yemeklerine bayılırım.

    YanıtlaSil
  2. Fesleğen aromasıyla daha da güzelleşti patlıcan denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle fesleğeni de deneyeceğim..
    Başka hangi yemeklerde kullanılabilir ki fesleğen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feslegenli sulu pilavdada harika oluyor biz cok seviyoruz 😊 onunda tarifi mevcut, ismi ebem asi diye de geciyor

      Sil
    2. Feslegen ayrica salataniza dograyabilirsiniz. Yagda sarimsakla soyle bir kavurup haslanmis makarnanizi bununla tatlandirabilirsiniz. Dolma iclerine kullanabilirsinizz 😊

      Sil

Yorum Gönder