Kol Böreği


Ramazan sofranızda el açması lezzetinde bir börek isterseniz mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Beğenileri toplayacak bir tarif :)
Gelelim çıtır çıtır lezzeti olan kol böreğine...


Malzemeler

6 yufka 
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karbonat

İçi için
Dilediğiniz herhangi bir içi kullabilirsiniz.
Ben kıymalı, patatesli peynirli yaptım.





Hazırlanışı

Bir kabın içerisine sıvıyağ, un, su, karbonat,nişasta ve sirke koyulur.
Çırpılır.
Yufkanın bir tanesi açılır. ( Benim yufkam küçük olduğu için tam bir yufkayı kullandım. Eğer yufkanız büyük ise ortadan keserek kullanın.)
Üzerine sostan sürülür.
Hazırlanan herhangi bir iç yufkanın kenarına koyulup rulo şeklinde sarılır.
Yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayarak dizilir.
Yufkalar bitene dek işlem devam eder.
Üzerine kalan sos sürülür.
200 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya dek pişirilir.
Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklar.



You Might Also Like

5 yorum

  1. El açması gibi görünüyor zaten .Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    el açması gibi olmuş çokk güzel görünüyor elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor. Sirke yeni oldu hiç kullanmamıştım denicem

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil