Milföylü Pratik Tatlı




Malzemeler

500 ml süt
125 gr un
150 gr şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Milföy hamuru
Çilek
Muz
Pudra şekeri

Hazırlanışı

Süt, bir tencereye alınır.
Ocağın altı yakılır ve ılınır. 
Un, şeker, vanilya, ilave edilir.
Hızlı karıştırılarak pişirilir.
Piştikten sonra içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyulur.
3-5 dakika mikserle hızlı devirde çırpılır.
Krema soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra krema torbasına doldurulur.
Eğer krema torbanız yoksa kaşıkla da koyabilirsiniz.
Milföylerin her bir tek parçası dörde bölünür.
180 derecelik fırında pişirilir.
Uç kısımları kesilir.(Dibine değdirmeyin.)
Araya krema sıkılır.
Çilek dilimleri arasına koyulur.
Pudra şekeriyle servise alınır.

Pudra şekeri serpmeyi unutmuşum ben ama siz unutmayın :)




NOT: Orjinal tarifte bir kareye çay bardağı ile 2 tane elde ediliyor.
Çay bardağı ile kesince geriye kalan milföyler ziyan oluyor.
Şöyle ki, o parçaları birleştirip kestim fakat milföyler kabarmadı.
Bu sefer yaparken kare yaptım.. Çok şirin oldular, ziyan da olmamış oldu.. :)





Tarif sevgili arkadaşım Çiğdem'e ait. :)

You Might Also Like

2 yorum