Capresse Tart




Malzemeler

1 büyük domates
Telli peynir
İzmir tulumu
Kaşar peynir
Fesleğen
Tuz 
Karabiber



Hamur için

250 gr tereyağ veya margarin
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
Alabildiği kadar un




Yapılışı
Bu ölçüden iki tane çıkıyor.
Hamur malzemeleri bir kabın içinde güzelce yoğurulur.
Kulak memesi kıvamına gelecek.(vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletilirse iyi olur.)
Hamur ortadan ikiye ayrılır. 
Yağlı kağıdın üzerinde merdane ile hamur açılır.
Ortasına telli peynir koyulur.
Üzerine izmir tulumu ve kaşar peynir rendelenir.
Dilimlenmiş domatesler tuz karabiber ve ince kıyılmış fesleğenler ilave edilir.
Hamurun kenarları kapatılır.
Ayrılan yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı soğuk su ilave edilir.
Çırpılır.
Hamurun kapatılan yerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Servise alınır.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Bayıldım tarife ve lezzete ..En kısa zamanda deneyeceğim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil