Armutlu Kek


Malzemeler
3 adet armut
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerine serpmek için
Pudra şekeri


Hazırlanışı
Yumurta, şeker ve vanilya iyice çırpılır.
Ardından sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu ilave edilir.
Tekrar çırpılır.
Dikdörtgen kek kalıbına yağlı kağıt serilir.
Kalıbın içerisine hazırlanan kek karışımı dökülür.
Yıkanmış ve kurulanmış armutların tabanı düzgün değil ise düzgün durması için altından incecik kesilir ve kek karışımının içerisine aralıklarla oturtturulur. 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir, servise alınır.
Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklar



You Might Also Like

5 yorum