Bu tarifi tvde Emel Başdoğan yapmıştı. Çok hoşuma gitmişti. Bende denemeye karar verdim.. Fakat kekinde çok fazla yumurta olduğundan ben kendi kek tarifimi uyguladım.. Gelelim tarife;
Malzemeler
Kek için
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı portakal suyu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Beyaz krema için
1 kutu krema
Dilediğiniz kadar damla çikolata
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için
1 kutu krema
275 gram bitter çikolata
Portakal kabuğu rendesi
1 kase şam fıstığı
Hazırlanışı
Kekin hazırlanışı;
Yumurta, şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi iyice çırpılır.
Üzerine un, portakal suyu, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu ilave edilir.
İyice çırpılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek dökülür.
Önceden ısıtılmş 170 derece fırında pişirilir.
Pişen kek, fırından alınır.
Üzerine mutfak bezi kapatılır.
Soğuması için beklenir.
Bu arada ganaj ve krema hazırlanır.
Ganaj için
1 kutu krema küçük bir tencereye alınır.
Kaynama noktasına gelince ocaktan alınır.
İçerisine çikolata parçaları atılır.
Güzelce karıştırılır.
Portakal kabuğu ve şam fıstığıda eklenir.
Karıştırılır.
Oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabına koyulur.
Beyaz krema için
1 kutu krema mikser ile iyice çırpılır.
2 yemek kaşığı pudra şekeri ve damla çikolata ilave edilir.
Buzdolabına koyulur.
Pişen kekin üzerine yuvarlak bir servis tabağı koyulur.
Yuvarlak şekilde kesilir.
12 eşit üçgen parçaya bölünür.
Yuvarlak bir kalıbın içerisine streç film serilir.
Kesilen parçalar kalıbın içerisine yerleştirilir.
Önce beyaz krema çeper halinde sürülür.
Ortasına da çikolatalı ganaj dökülür.
Kekin kalan kısımları ile de üstü kapatılır.
Streçle örtülür.
Buzdolabında 1 gece ya da 5-6 saat dinlendirilir.
Daha sonra servis tabağına çevrilir.
Üzerine kakao serpiştirilir.
Servise alınır.
Tam bir lezzet bombası olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilPaylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
YanıtlaSilwww.remtamutfak.com
Bu pastayı ben de görmüştüm bayılmıştım ama deneyemedim çok lezzetli olmalı tam bir bomba elinize sağlık
YanıtlaSil