Cevizli Lahanalı Pancar Salatası



Malzemeler
1 adet kırmızı pancar
1/2 beyaz lahana
Jalapeno biber ve ya salatalık turşusu
Ceviz içi
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kase sarımsaklı yoğurt (koyu kıvamlı)
Tuz

Hazırlanışı
Pancarları rendeleyin.
Lahanayı ince ince doğrayın.
Sıvıyağ tencereye koyulur. 
Üzerine pancar ve lahana eklenir.
Ara ara karıştırarak 10-15 dakika pişirilir.  ( Hafif diri kalsın.)
Ocaktan alınır.
Tuz ilave edilir.
Soğuduktan sonra içine doğranmış salatalık turşusu veya  jalaponeyi , ince kıyılmış dereotu, ceviz içi ekleyip karıştırın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve karıştırılır.
Servis tabağına alınır.
Üzeri dereotu ve ceviz ile süslenir.


Not: İlk görünen fotoğraf tamamen süzme yoğurtla yapılmış olan bir salatadır. İkinci fotoğraf ise normal yoğurdun peçetede süzdürülmüş hali ile hazırlanmıştır.

Kaynak: cahidejibek

Yorumlar

  1. Pancarın her şeyini seven biri olarak buna da bayılırım:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder