Ispanaklı Kümbet Pasta




Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için
1 poşet krem şanti
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
2 yemek kaşığı dolu dolu muzlu puding(toz halinde)
1/2 su bardağı damla çikolata
1-2 adet küp doğranmış muz

Ispanak püresi nasıl yapılır?

Malzemeler
250 gram ıspanak
1 su bardağı su

Ispanak Püresinin Hazırlanışı
Ispanaklar güzelce yıkanır. 
Tencereye alınır. 
Üzerine suyu ilave edilir. 
İyice pişirilir. 
Soğuduktan sonra kevgirle ıspanaklar bir kaba aktarılır. 
Blenderdan geçirilir. 
Eğer çok koyu olduysa haşladığımız sudan biraz ilave edebilir. 
Ispanaklı püremiz hazır. :) 



Pasta Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. 
Üzerine un, kabartma tozu, vanilya, sıvıyağ ve ıspanak püresi ilave edilir ve çırpılır.  
Dikdörtgen borcama veya 500 gramlık baklava tepsisine yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülür. 
Önceden ısıtılmış 150-160 derecede 20-25 dakikada pişirilir. 
Tabii her fırın farklı pişirdiği için mutlaka kontrolle ilerleyin. 
Keki düşük derecede pişirmemizin sebebi kekin rengini korumak. 
Kek fırından çıkana kadar krema hazırlanır.
1 poşet krem şanti ile süt çırpılır. 
Her zaman söylediğim gibi sütü yavaş yavaş ekleyip çırparsak daha olumlu bir sonuç elde ederiz. 
Üzerine toz halinde muzlu puding ilave edilir. 
Tekrar çırpılır. 
Çırpma işlemi sonlandırılır. 
Üzerine damla çikolata ve küp doğranmış muzlar ilave edilir, karıştırılır. 
Kek pişene kadar buzdolabında beklemeye alınır.
Keki fırından aldıktan sonra üzerine mutfak bezi ile örtülür. 
Soğuduktan sonra herhangi bir servis tabağı ile kesilir. 
Cukur bir kasenin içine streç film serilir. 
Kesilen kek strec film serilmis kasenin icine dikkatlice oturtturulur. 
Hazırlanan kremanin hepsi kekin üzerine koyulur. 
Kekin kalan parcaları ile kremanin üzeri kapatilir. 
Strec filmle üzeri kapatılır. 
Buzdolabında en az 6 saat dinlendikten sonra arzuya göre üzerine cikolata sosu veya ganaj yapilip üzerine dökülür. 
Dilimlenerek servise alinir. 

Yorumlar

  1. Görüntü her zamanki gibi harika, eminim tadı da nefistir, elinize sağlık. sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder