Redmond ile Tereyağında Kavrulmuş Cevizli Domatesli Bulgur Pilavı


Malzemeler
200 g bulgur
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tutam kuru domates (opsiyonel)
300 ml su
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Kuru domatesler iri iri doğranır.
1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağ pişiriciye alınır. 
Tereyağ eridikten sonra içine biberiye ve kuru domatesler ilave edilir.
Cok fonksiyonlu pişirinin çalışma modu fry olarak ayarlanır.
Kavrulur.
Domatesler kavrulduktan sonra uzerine bulgur ilave edilir. 
Bulgurlar iyice kavrulduktn sonra üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
Tuz, karabiber ilave edilir.
Pişiricinin kapağı ve valfi kapatılır.
Pilaf modunda pişirilir. 
Piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ve iri kıyılmış ceviz bir tavada kavrulur.  Dilerseniz pişen pilavı bir kek kalıbının içine alıp, bir tabağa ters çevirip üzerine kavrulmuş cevizler serpiştirilir.

Not: Redmond pişiricisi olmayanlar için; 
Tencereye yağı alıp, domates kavrulur. Bulgur ilave edilir, kavrulur. Tuz, karabiber ilave edilir. Bulgurun üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Kaynaya kadar yüksek ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır. Pilav piştikten sonra dinlenmeye bırakılır. Bu arada 1 yemek kaşığı tereyağ ve iri kıyılmış ceviz kavrulur. Dilerseniz pişen pilavı bir kek kalıbının içine alıp, bir tabağa ters çevirip üzerine kavrulmuş cevizler serpiştirilir.


You Might Also Like

1 yorum

  1. Of of nasıl iştah açıcı görünüyor, ellerine sağlık Emel ablacım, sevgilerimle, hayırlı ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil