Şokoleta



Malzemeler
3.5 su bardagi su
1 su bardagi toz seker
50 gr tereyağ veya margarin (ben tereyağ kullandım)
2 paket eti kakaolu biskuvi
25 gr kakao
1 yumurta sarisi
1 su bardagindan 3 parmak eksik sut

Yapılışı
Tencereye 3.5 su bardagi su ve 1 su bardagi seker alinir.
Ocagin alti acilir ve kaynamaya birakilir.
Arasira sekerin erimesi icin karistirilir.
1-2 tasim kaynatilip ocagin alti sondurulur.
Kaynayan sekerli suyun icerisine 2 paket kakaolu biskuvi atilir.
Guzelce karistirilir.
50 gr tereyağ ilave edilir.
Biskuviler iyice eridikten sonra uzerine 25 gr kakao ilave edilir.
Sogumaya birakilir.
Bu arada ara sira kabuk baglamamasi icin karistirilir.
Ilindiktan sonra bir tane yumurta sarisi ilave edilir ve iyice cirpilir.
Kivam koyu oldugu icin mikserle cirparken sut ilave edilerek cirpilir.
Ben 1 su bardagindan 3 parmak eksik sut kullandim. Istenilen kivam icin sut miktari ayarlanir.
Kuplara doldurulur.
Buzdolabina koyulur.
Uzerine stick ve hindistan ceviziyle servise alinir.

Yorumlar