Damla Sakızlı Muhallebi Frambuaz Sos Eşliğinde


Malzemeler
Muhallebi için Malzemeler
1 litre süt
1 kutu krema (tikveşli kullandım)
1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı dolu dolu pirinç unu
1 yemek kaşığı dolusu sakız macunu ( eğer macununuz yoksa damla sakızlı vanilya kullanabilirsiniz.)

Frambuaz Sos İçin Malzemeler
1/2 su bardağı frambuaz
1 çorba kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı su





Hazırlanışı
Muhallebi hazırlanışı
Tüm malzemeler tencereye alınır.
Karıştırılarak pişirilir.
Kaynayıp göz göz atmaya başlayınca ocağın altı kapatılır.
Kavanozlara sıcakken boşaltılır.
Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra frambuaz sos, muhallebi üzerine 1 kaşık dökülür.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutulur.
En az 6 saat buzdolabında bekletmeniz yeterli olacaktır.
Daha sonra afiyetle yenir.

Frambuaz sos hazırlanışı
Frambuazlar bir sos tenceresine alınır.
Üzerine şeker koyulur.
Ocağın altı açılır.
Frambuazlar kaynamaya başlayınca bir kaseye nişasta ve su koyulur.
Nişasta iyice ezilir.
Kaynayan frambuazların üzerine yavaşça ilave edilir.
Bu arada hızlıca karıştırmak gerekiyor sosun topaklanmaması için.
Kıvam alan sos iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
Tel süzgeçten geçirilir.
Sosumuz hazır :)

Kaselere alınan muhallebilerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 kaşık sos dökülür. 
Servise alacağınız zaman sos üzerine nane yaprakları koyabilirsiniz.


You Might Also Like

3 yorum

  1. Merhabalar;
    a?

    sevgiler;
    bloğunuzu severek takip etmekteyim. kavanozları nereden aldığınız iletir misiniz acab

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar kavanozlari hic bi yerden temin etmedim. Evde olan hardal kavanozlari 😊 onlarin kapaklarinin dis kismini boyayip bu sekilde kullaniyorum.
      Sevgiler

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil