Yumurta Kapama



Malzemeler
Yumurta
Tereyağ
Sıvıyağ
Toz kırmızı biber
Kekik
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Yumurtalar katı olarak haşlanır.
Uzunlamasına ortadan ikiye bölünür.
Sahana 1 yemek kaşığı tereyağ, yarım kaşık sıvıyağ koyularak eritilir. 
Üzerine toz kırmızıbiber, kekik , tuz , karabiber ilave edilir. 
Üzerine ikiye bölünmüş yumurtalar ters bir şekilde koyulur. 
Sahandaki yağdan kaşıkla alınarak yumurtaların üzerine dökülür. 




Pazar kahvaltılarınıza farklılık katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz..


Dilerseniz üzerine kıyılmış maydonoz gezdirip servise alabilirsiniz!
Keyifli Hafta Sonları..
İlgini çekebilir: Kahvaltılık Peynir Dolgulu Domates

You Might Also Like

1 yorum

  1. Merhabalar, yumurta kapama çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil