Karamelize Soğanlı Ekmek



Malzemeler
1 adet soğan
6 dal taze soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
500 gr un
25 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/3 bardak su (maya için)
1 bardak su (hamur için)
1/2 kase kuru domates
Tuz

Hazırlanışı
Soğan ince ince piyazlık doğranır.
Taze soğanların beyaz kısımları ince ince kıyılır.
Tavaya yağ alınır.
Soğanlar tavaya ilave edilir.
Üzerine tuz ilave edilir.
Rengi dönene kadar kavrulur.
Karamelize işlemi gerçekleştikten sonra tava ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır.
Taze soğanların kalan yeşil kısımları ince ince kıyılır.
Kuru domatesler yıkanır.
İnce ince doğranır.
Mayanın üzerine tuz ilave edilir.
Kaşık yardımıyla parçalanır.
1/3 bardak ılık su ilave edilir.
Karıştırılır.
Bir kaba un alınır.
Doğranan yeşil soğanlar ilave edilir.
Doğranan kuru domatesler ilave edilir.
Maya karışımı ilave edilir.
1 bardak ılık su ilave edilir.
Karıştırılır.
Karamelize edilmiş soğanlar ilave edilir ve yoğurulur.
Üzerine un serpiştirilip, mutfak bezi ile örtülüp, mayalanmaya bırakılır.(yaklaşık 1 saat)
Mayalanan hamura istenilen şekil verilir ve pişirme kabına alınır.
30 dk kabında mayalanması için üzerine bez örtülür ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalandıktan sonra fırına almadan önce üzerine kaya tuzu serpiştirebilirsiniz.
Ekmek fırına alınır.
Fırına küçük bir ısıya dayanıklı su dolu bir kase yerleştirilir.
240 dercede 15 dakika pişirilir.
15 dakika sonunda su dolu kap alınır.
230 derecede 10-15 dakika daha pişirilir.
Piştikten sonra zeytinyağ ve nar ekşisiyle servis etmenizi öneririm :)

Yorumlar