Zencefilli Kurabiye


Malzemeler
2 su bardağı un
2 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1/4 çay kaşığı toz karanfil
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı tereyağı (115 gram) (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı kahverengi şeker (100 gram)
1 adet yumurta


Hazırlanışı

Un , zencefil , tarçın , muskat , karanfil , kabartma tozu ve tuz bir kapta karıştırılır.
Tereyağı ve şekeri mikserle güzelce çırpılır.
Unlu karışım tereyağına ilave edilir.
Karıştırılır.
Kurabiye hamuruna yumurta ilave edilip tekrar karıştırılır.
Hamur streç filmle sarılır ve buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
Hamuru buzdolabından çıkartmadan 5 dakika önce fırın 180 derecede ısıtılır.
Bir saat sonra hamur çıkartılır ve yarım ceviz boyutunda (5 gramlık) kurabiyeler yuvarlanıp yağlı kağıda dizilir.Hamur parçasını avucumuzun içinde güzelce yuvarlatıp üst kısmına hafifçe bastırıp tepsiye diziyoruz.
Kurabiyeler 12-14 dakika kahverengileşene kadar pişirilir.



Tarifin orjinaline sevgili Ahmet'in blogundan, ulaşabilirsiniz :)

You Might Also Like

0 yorum