Yeni Yıl Lezzetleri - Baklava Yufkalı Çilekli Katlar


Malzemeler
Çıtır katlar için
5 adet baklava yufkası
50 gr tereyağ
100 gr toz şeker

Dolgusu için
250 gr lor peyniri
250 gr  kaymak
100 gr toz şeker
2 adet limon kabuğu
1/2 limon suyu
1 tutam tuz

Çilek Katmanı için
250 gr çilek
25 gr şeker
1/4 limon suyu
1 tutam tuz

Hazırlanışı
Yağlanmış fırın tepsisine bir adet baklavalık yufka serilir.
Üzerine tereyağ sürülür.
Biraz toz şeker serpilir.
Tüm yufkalar bitene kadar en üstteki de dahil aynı işlem devam edilir ve hepsi üst üste dizilir.
Yufkalar buzdolabında 20 dk. bekletilir.
Dikdörtgen şekilde kesilen yufkaların üzerine kabarmamaları için bir tepsi daha koyulur.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında yufkalar altın rengini alana kadar yaklaşık 12-13 dk pişirilir.
Soğuması için bir kenara alınır.

Dolgusu için,
Tüm malzemeler karıştırılır.
30 dk dinlendilir.

Çilekler dilimlenir, limon suyu, tuz, şeker ile karıştırılır.

Servis için,
Bir kat baklava hamurunun üzerine dolgu kreması, çilek dilimleri, ardından tekrar baklava hamuru,dolgu kreması, çilek dilimleri ve son olarak tekrar baklava yufkası ile kule oluşturulur.
Ortasına, biraz krema ve çilek yerleştirilir.

Yorumlar