Portakal Aromalı Zeytinyağlı Pırasa



Malzemeler:

1 bağ pırasa
1 orta boy soğan veya 5-6 adet arpacık soğan
1 orta boy havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
1 su bardağı sıcak su
1 adet limon suyu
1/2 portakal suyu (eğer küçükse 1 portakalın suyu)
1 yemek kaşığı pirinç

Servis için:

Maydanoz
Çörek otu
Zeytinyağı
Limon suyu
Deniz tuzu

Hazırlanışı:

Pırasa ve havuçlar verev şekilde doğranır.
Soğan 4'e bölünür. (Not: Eğer arpacık soğan kullanılıyorsa ortadan ikiye bölünür.)
Tencereye sıvıyağ alınır.
Isındıktan sonra soğanlar ilave edilir.
Biraz kavrulur.
Üzerine havuçlar ve pırasa ilave edilir.
Toz şeker ve tuz ilave edilir.
Hiç kaşık değdirmeden tavayı veya tencereyi sallayarak kavurma işlemi yapılır. 
Üzerine sırasıyla limon suyu ve portakal suyu ilave edilir.
Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edilir. Bu aşamada, önceden ıslatılmış pirinç ilave edilir. ( Benim pirincim kalmamıştı, ben pirinçsiz yaptım.)
Tencerenin kapağı kapatılır. 
15-20 dakika önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.
Yemek pişip dinlendirildikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirilir.

Servis esnasında maydanozların üzerine bir tutam çörek otu, limon suyu, tuz ve zeytinyağı gezdirilip servis tabağının bir köşesine alınır. Diğer köşesine de pırasa konulur. Afiyetle yenir :) 



Yorumlar

Yorum Gönder