Malzemeler
- 1 paket tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı kuru üzüm
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- Alabildiği kadar un
Üzeri için
Susam
Hazırlanışı
- 2 yumurtanın sarısı ve kalan tüm malzemeler bir kabın içine alınır, yoğurulur.
- Güzelce yoğurulan hamurdan küçük parçalar koparılır.
- İstenilen şekil verilir.
- İlk önce yumurta akına sonra da susama bulanır.
- Fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- NOT: Susamları bir tavada kontrollü bir şekilde kavurarak kullanırsanız daha lezzetli bir kurabiye elde etmiş olursunuz.
Bu tariften 35-40 adet kurabiye çıkıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder