Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye





Malzemeler
  • 1 paket tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta 
  • Alabildiği kadar un



Üzeri için
Susam 

Hazırlanışı
  • 2 yumurtanın sarısı ve kalan tüm malzemeler bir kabın içine alınır, yoğurulur. 
  • Güzelce yoğurulan hamurdan küçük parçalar koparılır.
  • İstenilen şekil verilir. 
  • İlk önce yumurta akına sonra da susama bulanır. 
  • Fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • NOT: Susamları bir tavada kontrollü bir şekilde kavurarak kullanırsanız daha lezzetli bir kurabiye elde etmiş olursunuz.
    Bu tariften 35-40 adet kurabiye çıkıyor.

Yorumlar