Zeytinli Ekmek


Malzemeler
500 gr un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1+1/3 su bardağı ılık su
1 kase çekirdekleri ayıklanmış zeytin
1 tatlı kaşığı kekik
1 avuç kırıklanmış ceviz(opsiyonel)

Hazırlanışı
Un, kuru maya, şeker, tuz, yoğurma kabına alınır.
Üzerine ılık su ilavesi yapılır.Yoğurulur.
Ayıklanmış zeytinler ve kekik karıştırılır.
Hamur yoğrulduktan sonra zeytinli karışım ilave edilir.
Yoğurulur.
Mayalanması için sıvıyağ sürülmüş bir kabın içerisine hamur alınır.
Üzeri streç film ile kapatılır.
Mayalanması için bezle örtülür. Sıcak bir yerde muhafaza edilir.
1 saat mayalandırılır.
Mayalanan hamur tezgaha alınır. Elle üzerine bastırılır. Biraz inceltilir.
Uç kısmından kıvrılarak rulo yapılır. Yağlı kağıt serilmiş bir dikdörtgen kaba alınır.
Ben hamurdan küçük parça alıp, bir kısmını çiçek ekmek yaptım.
30 dk. daha kabında mayalandırılır.
Mayası gelen ekmek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Isıya dayanıklı bir kabın içerisine su doldurulur. Fırının içersine yerleştirilir.
İlk 15 dk. Sonrasında su dolu kap fırının içerisinden alınır ve 10-15 dk daha pişirilir.
Üzeri kızaran ekmekler piştikten sonra biraz dinlendirilir.
Dilimlenerek servise alınır.


You Might Also Like

4 yorum

  1. Bu aralar herşeyi ben yapacağım mottosuna kapılmış annem için çok güzel bir tarif ellerinize sağlık ayrıca :)

    YanıtlaSil
  2. Harikasiniz emel hanim her zamanki gibi tum sosyal mecralardan takipteyim kolay gelsin allah elinize kolunuza dert vermesin 😊

    YanıtlaSil
  3. ne güzel kokmuştur pişerken... ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil