MALZEMELER:
Kıyma
Pirinç
Kuru soğan
4-5 diş sarımsak
Maydonoz
Nar ekşisi
Limon suyu
Domates püresi (opsiyonel)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sumak
ÜZERİ İÇİN SOS MALZEMELERİ:
1 limon suyu
4-5 diş sarımsak
Kuru nane
YAPILIŞI:
Öncelikle kuru patlıcan ve kuru biber kaynar suda haşlanır.(pişip pişmediğini çatal batırıp anlayabilirsiniz.)
Not: Patlıcan ve biberleri çok fazla haşlamayın.
Dolmalık malzemelerin hepsini karıştırıp iç harcı hazırlanır.
Haşlanan kuru patlıcanlar dolma harcı ile doldurulur.
Ağızları kapatılır.
Bütün patlıcan ve biberleri tencereye dizdikten sonra üzerine tabak kapatılıp,önce kısık ateşte, biraz sulandıktan sonra dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edilir ve dolmalar pişmeye bırakılır.
Dolmaların pişmesine yakın;
Bir kabın içerisine1 limonu sıkılır, sarımsaklar ezilir ve nane ilave edilip karıştırılır.
Pişmekte olan dolmaların üzerine dökülür.
2 taşım daha kaynatıp ocaktan alınır.
AFİYET OLSUN :)
ellerine sağlık nefis görünüyor :)
YanıtlaSil