Taze Fasülye Salatası






Malzemeler
500 gr taze fasulye
Haşlanmış mantar
Kornişon turşu
3 - 4 sap taze soğan 
1 / 2 demet dereotu
Tuz

Sos İçin

1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı ballı hardal

Üzeri için
kavrulmuş dolmalık fıstık


HAZIRLANIŞI
Taze fasulyelerin kılçıkları ayıklanır ortadan ikiye ayrılır .
Kaynayan suyun içine tuz atılır hazırlanan fasulyeler kaynayan suya atılır . 
İyice haslanan fasulyeler buzlu suda şoklanır ve süzülür .
Diger tarafta mantar ve kornişon turşular küçük küçük dogranır . 
Yeşillikler de ince ince kıyılır .
Sos malzemesi hazırlanır . 
Servise yakın zaman da tum malzeler fasulyelerin üzerine koyulur karıştırılır . 
Büyük bir kahve fincanına fasulyeler sıkıca doldurulur servis tabagına ters çevirilir .  
Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstıklar serpilir . 
Servise alınır . 

Yorumlar