Vişneli Bamya




Bu güzel tarif için Çiğdem Seferoğlu'na çok teşekkürler


Malzemeler
1/2 kg bamya
250-300 g ayıklanmış vişne
1 adet kuru soğan
1 adet kesme şeker
Bir tutam limon tuzu
Tuz
Zeytinyağ

Hazırlanışı
Bamyalar ayıklanır; limonlu suda bekletilir.
Küp doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur.
Üzerine kesme şeker ve tuz ilave edilir.
Limonlu suda bekletilen bamyalar kavrulmuş soğanın üzerine ilave edilir.
Üzerine bir tutam limon tuzu serpilir. 
Üzerine ayıklanmış vişneler ilave edilir.
Bamyaların üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir.
Harli ateşte pişirilir.


Not:Harlı ateşte pişirilen bamyalar sümüklenmiyorlar.

Yorumlar

Yorum Gönder