İrmik Helvası


Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 2-3 yemek kaşığı fazla toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket çam fıstığı(dolmalık fıstık)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ


Hazırlanışı
Tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyulur.
Çam fıstıkları hafif pembelişinceye kadar kavrulur.
Diğer tarafta da süt şeker su ve vanilya ocağa alınır,şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Pembeleşen çam fıstıklarının üzerine irmik ilave edilip kavrulur.
Pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine sıvı karışım dökülür.İrmikler sütü çekene kadar pişirilir.
Ocağın altı söndürülür.10 dk. demlendirilmeye bırakılır.
Servise alınır.
Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.

Yorumlar