Orman Meyveli Triffle


 

Malzemeler

Kek için
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı ucuyla karbonat


Muhallebisi için,
1 lt süt
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
100 gr. tereyağ
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Islatmak için,
1 su bardağı süt
Üzeri için;
Orman meyveleri
Damla çikolata
Portakal kabuğu rendesi



Hazırlanışı

Kek için,


Şeker yumurta ve portakal kabuğu rendesi çırpılır. Üzerine sıvı malzemeler ilave edilir. Karıştırılır. Un, kabartma tozu, karbonat,limon suyu ilave edilir ve çırpılır.
Yağlı kağıt serili borcama, ya da tepsiye istenilen kaba dökülür. 180 derecede 20-25 dk (kürdan testi ile kontrol edilerek) pişirilir.



Muhallebi için,

Tereyağ eritilir. Üzerine un ilave edilir. Kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine toz şeker ilave edilir. Karıştırılır. Daha sonra süt ilave edilir karıştıra karıştıra pişirilir. Piştikren sonra vanilya ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Ilındıktan sonra poşet krem şanti dökülerek çırpılır.

Kekler küp küp doğranır. Servis kabına yarısı koyulur. Üzerine süt ile ıslatılır. Üzerine hazırlanan krema dökülür. Dilediğiniz meyvelerle süslenir damla cikolata portakal kabuğu rendesi ilavee edilir Üzerine 1 2 yemek kaşığı krema sürülür.(kek kaymasın diye) Üzerine geriye kalan kekler ve süt ilave edilir. kalan krema keklerin üzerine boca edilir. Meyvelerle süslenir. 6 saat buzdolabında dinlendirilir. (Üstteki meyveleri servis zamanına yakın ilave edin.)




Yorumlar