Tava Pizzası






Malzemeler
3 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz





Üzeri için

2 yemek kaşığı salça
Salçayı açmak için 3-4 yemek kaşığı su
Fesleğen veya biberiye

İnce doğranmış sucuk
Kapya biber
Yeşil biber
Kaşar peynir rendesi
Zeytin

Cherry domates


Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına unun bir kısmı, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, tuz, alınır.
Yoğurulur.
Hamur sertlik derecesine göre un ilave edilir.
Kulak memesi kıvamında olacak.
Dinlenmeye bırakılır. (10 dk)
Bu arada üzeri için malzemeler hazırlanır.
Bir kasenin içine salça ve su ilave edilir.
Salçanın kıvamı açılır.
Fesleğenler ince kıyılır.
Diğer malzemeler isteğe göre doğranır.
Büyük bir tavaya sıvıyağ dökülür ve hamur tavada elle bastırılarak açılır.
Tavanın boyutlarına göre alt üst edilerek açılır.
Üzerine salça sürülür.
Kaşar peynir hariç tüm malzemeler hamurun üzerine koyulur.
Ocağın altı açılır.
Tavanın üzerine kapak kapatılır. Kontrollü şeklinde hamurun alt kısmının pişmesi sağlanır.
Üzerine bir kapak kapatılarak ters çevrilir.
Bu şekildede hamurun diğer tarafı pişirilir.
Tekrar hamur ters yüz edilir.
Kaşar peynir rendesi serpiştirilir.
Kapak kapatılır. Peynirler eriyene dek pişirilir.

Servise alınır.

Yorumlar