Malzemeler
Hamur için
250 gr tereyağ veya margarin
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
Alabildiği kadar un
Cherry domates
Taze peynir
Kaşar peynir
Fesleğen ya da biberiye
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Bu ölçüden iki tane çıkıyor.
Hamur malzemeleri bir kabın içinde güzelce yoğurulur.
Kulak memesi kıvamına gelecek.(vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletilirse iyi olur.)
Hamur ortadan ikiye ayrılır.
Yağlı kağıdın üzerinde merdane ile hamur açılır.
Ortasına taze peynir dilimlenir ve koyulur.
Üzerine kaşar peynir rendelenir.
Cherry domatesler tuz karabiber ve ince kıyılmış fesleğenler ya da biberiye ilave edilir.
Fesleğen ya da biberiye
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Bu ölçüden iki tane çıkıyor.
Hamur malzemeleri bir kabın içinde güzelce yoğurulur.
Kulak memesi kıvamına gelecek.(vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletilirse iyi olur.)
Hamur ortadan ikiye ayrılır.
Yağlı kağıdın üzerinde merdane ile hamur açılır.
Ortasına taze peynir dilimlenir ve koyulur.
Üzerine kaşar peynir rendelenir.
Cherry domatesler tuz karabiber ve ince kıyılmış fesleğenler ya da biberiye ilave edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder