Capresse Tart



Malzemeler

Hamur için

250 gr tereyağ veya margarin
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
Alabildiği kadar un
Cherry domates
Taze peynir
Kaşar peynir
Fesleğen ya da biberiye
Tuz
Karabiber








Yapılışı
Bu ölçüden iki tane çıkıyor.
Hamur malzemeleri bir kabın içinde güzelce yoğurulur.
Kulak memesi kıvamına gelecek.(vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletilirse iyi olur.)
Hamur ortadan ikiye ayrılır.
Yağlı kağıdın üzerinde merdane ile hamur açılır.
Ortasına taze peynir  dilimlenir ve koyulur.
Üzerine kaşar peynir rendelenir.
Cherry domatesler tuz karabiber ve ince kıyılmış fesleğenler ya da biberiye ilave edilir.
Deniz tuzu serpiştirlir.
Hamurun kenarları kapatılır.
Hamurun kapatılan yerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Servise alınır.




Yorumlar