Aşure



Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış buğday
 1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı doğranmış kuru kayısı
1/2 su bardağı kuru incir
1 kahve finanı kuş üzümü
5-6 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
4 litre su
1 çimdik tuz



Süslemek için
Nar taneleri
Şam fıstığı
Susam
Ceviz
Fındık

Hazırlanışı
Ocağın altı açılır ve tencere ocağın üzerine alınır.
Buğday tencereye alınır.
Üzerine sıcak su ilave edilir.
5-10 dakika kaynatılır.
Kaynadıktan sonra üzerine kuru fasulye ve nohut ilave edilir.
Karıştırılır.
20 dakika kaynatılır.
Üzerine pirinç ilave edilir.
Portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
10 dakika kaynatılır.
Üzerine üzüm ve kuru kayısı ilave edilir.
5 dakika kaynatılır.
Üzerine toz şeker ilave edilir.
Karıştırılır.
1 taşım kaynatılır.
1 çimdik tuz ilave edilir.
İncirler ilave edilir.
Ocağın altı kapatılır.
 1 tatlı kaşığı bal ilave edilir.
Karıştırılır.
İlk sıcağı çıkınca süslenir.


Yorumlar

Yorum Gönder