Food Project Workshop Günleri Vol 1



Food Project 9 ay önce  Modada açılmış olan oldukça sevimli bir mekan. Food project'in mutfağından çıkan tarifler duvarlarında asılı. İstediğiniz yemeğin tarifini hemen orada alabiliyorsunuz. Ayrıca kendi tariflerinizi de burada hazırlanmış olan panoya bırakabiliyorsunuz.

Bige Şef yurt dışında eğitim almış ve oldukça bilgili. Bildiklerini herkesle paylaşmaya ve öğretmeye gönüllü biri Bige Şef. Ayrıca anlatımı da oldukça keyifli.



Food Project'in tamamen doğal meyve özlerinden ve çiçek özlerinden oluşan limonataları bir harikaydı. Kesinlikle içinde hiç bir katkı maddesi bulunmamakta. Yaklaşık 10 çeşit limonata bulunuyor. Klasik, naneli, yaseminli, tarçınlı, çilekli, kendi yaptıkları ice tea, karpuzlu, narlı, frenk üzümlü ve lavantalı olmak üzere birbirinden değişik ve lezzetli limonataları var. Kadınlar genellikle yasemin ve lavantayı tercih ediyorlarmış. Erkekler ise tarçınlı, naneli ve ice tea.

Food Project'in ilk workshopuna sevgili Funda'nın davetiyle katıldım. Bige Şef ile birlikte birbirinden güzel tarifler hazırladık. Öncelikle köy ekmeği yaptık. Ardından peynirli tavuk ve browni yaptık.



Gelelim Pain de Campaigne Köy Ekmeğinin tarifine

Malzemeler

225 gr. un
75 gr. köy unu
8 gr. yaş maya
6 gr. tuz
15 gr. tereyağı
205 ml. su
150 gr. mayalı hamur
Serpmek içim ekstra köy unu

Hazırlanışı

1- Bütün malzemeler bir araya getirilir. Yoğurularak birbirine yedirilir. Ele yapışan bir hamur tutulur. Eller unlanarak hamur toplanır.
2- 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
3- Mayalanan hamura istenilen ekmek şekli verilir, yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulur ve tekrar hamur 2 kat oluncaya kadar mayalandırılır.
4- 200 derecede 45 dakika kadar ya da sadece mutfak değil, bütün ev mis gibi kokuncaya kadar pişirilir.



Yorumlar