Kuru İncirli Kek


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı un
5-6 adet kuru incir
1 avuç dolusu ceviz (dövülmüş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 limon suyu
1 çay kaşığının ucuyla karbonat

Kalıbın etrafı için
Susam
İncirleri bulamak için
1 yemek kaşığı dolusu un
(Ben biraz büyük doğramışım biraz dibe çöktü..)



Hazırlanışı
Ön hazırlık:Küp küp doğranmış incirleri una bulayın. Fazla ununu alın. 

Şeker, yumurta, portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı karıştırma kabına alın.
Mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Üzerine sıvı malzemeleri ilave edin.
Ardından un kabartma tozu karbonat ve limon suyu ilave ederek güzelce çırpın.
Unlanmış incirleri kek hamurunun içerisine ilave edin.
 Kekin havasını söndürmeden aşşağıdan yukarıya doğru spatulayla karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın. Kek kalıbının içerisine susam serpin.
Kek hamurunu kalıbın içerisine dökün.
180 derecede kürdan testi ile kontrol ederek pişirin.(ilk 20-25 dk fırını hiç açmayın)




Yorumlar