Hibisküslü Truff



Herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun!
Şubat ayı farklı bi güzellikle geldi benim için.

Bu ay La Cucina İtaliana dergisinin şubat sayısında ayın blogger tarifi bölümünde yer aldım!
İnanılmaz gurur verici bir anı oldu benim için.
La Cucina İtaliana dergisine buradan da tekrar teşekkür ediyorum.
İşte dergide yayınlanan sevgililer gününe özel trufflar!


Malzemeler

4 paket bitter çikolata (80 gramlık)
75 gr kakao
1/2 fincan demlenmiş hibisküs çayı ( 1.5 tatlı kaşığı hibisküs ile )
250 gr krema

Üzeri için
2 yemek kaşığı hibisküs tozu ( hibisküsleri öğütücüden geçirerek hibisküs tozu elde edebilir.)
1.5 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı
Çikolatalar benmari usulü eritilir.
Eriyen çikolataların üzerine kakao eklenir.
Demlenen hibisküs çayı süzülür ve karışıma ilave edilir.
Karıştırılır.
Krema kaynama noktasına gelinceye dek ısıtılır.
Krema, çikolatalı karışıma ilave edilip karıştırılır.
Buzdolabında 1-2 saat soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra küçük toplar yapılır.
Tekrar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Bu sırada hibisküsler bir öğütücüye alınır. Öğütülür.
Elekten geçirilir.
Pudra şekeri ile karıştırılır.
Dinlenen trufflar hibisküs tozuna bulanır.
Servise alınır.


You Might Also Like

0 yorum